• El cicle tindrà lloc tots els dijous, del 20 d’octubre al 17 de novembre, a la Biblioteca d’Altea i al Centre Cultural d’Altea la Vella, i està composat per la presentació de cinc llibres dels autors alteans, Juanvi Martín Devesa, Miguel del Rey, Cecilia Grau i Joan Borja i de l’alcoià, Carles Cortés

El pròxim dijous, 20 d’octubre, comença la segona edició de l’activitat ‘’Llibres a la tardor’’, la iniciativa de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea consistent en un cicle de presentació de llibres.

Diego Zaragozí, regidor de Cultura, presentava esta nova edició del cicle, ‘’després de la bona acceptació i l’èxit de públic que va tenir l’any passat la primera edició de ‘Altea, llibres a la tardor’, i la seua continuació amb ‘Altea, llibres a la primavera’, posem en marxa una nova ronda de presentació de llibres a la Biblioteca Pública d’Altea i al Centre Cultural d’Altea la Vella que tindrà lloc tots els dijous a les 20 hores’’.

El cicle està composat per la presentació de cinc llibres, quatre dels quals estan escrits pels autors alteans Juanvi Martín Devesa, Miguel del Rey, Cecilia Grau i Joan Borja, ha destacat Zaragozí, i l’altre per l’autor alcoià, Carles Cortés, però amb una història ambientada a Altea.

El primer llibre que es presentarà, el dijous 20 d’octubre, a la Biblioteca Pública d’Altea, serà ‘’La jove sense nom’’, de Carles Cortés, escriptor i vicerrector de la Universitat d’Alacant. Presentarà el llibre Joan Borja, patró de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura i narra la història d’una donzella, basada en la cançó tradicional ‘’A la voreta de la mar’’, amb Altea de rerefons.

El dijous, 27 d’octubre, al Centre Cultural d’Altea la Vella, es presentarà l’obra de Juanvi Martín Devesa, ‘’Llaurar terra nova’’, a càrrec de la periodista Marga Riera. El llibre és un estudi de la transformació agrària de la vall de l’Algar i Guadalest al llarg de huit segles. Centrat al terme de Callosa d’en Sarrià també aborda les relacions amb els pobles veïns en qüestions de comerç, fites i xarxes de regadiu.

El cicle seguirà el dia 3 de novembre amb la presentació de ‘’Paseando por las alteas’’, de l’arquitecte i catedràtic d’Universitat, Miguel del Rey, a la Biblioteca Pública d’Altea. L’encarregat de presentar l’obra serà Joaquin Rico, alteà format en la Universitat Complutense i professor de lletres a la Universitat d’Utrech. Coincidint amb el 400 aniversari de la fundació d’Altea, l’obra és un relat dels seus orígens, paisatges i patrimoni, entesos des d’una visió àmplia al llarg de la història.

El dia 10 de novembre es presentarà el conte infantil ‘’Convesaciones con Casta’’ a la Biblioteca Pública, de l’escriptora Cecilia Grau i que presentarà la periodista Montserrat Fiter i Mari Paz Solbes, presidenta de l’associació animalista Peluts de la Marina.  Segons l’autora, ‘’el que vull transmetre als xiquets i xiquetes amb este conte és la il·lusió de compartir sentiments i d’estimar els gossos, ells són éssers vius i tenen sentiments’’.

La cloenda del cicle serà el dia 17 de novembre, a la Biblioteca Pública, amb la presentació de l’obra ‘’Sobre l’alquímia de la vida. Conversa amb Xavier Vendrell’’, una obra de Joan Borja sobre els reptes de la investigació genètica. Joan Borja és professor de la Universitat d’Alacant i  director del Departament de Publicacions i Investigació de l’Institut alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Cal destacar que Borja ha sigut guardonat recentment amb el Premi de Divulgació Científica que concedeix l’Ajuntament de Benicarló.