La Fundació Eberhard Schlotter i la Fundació Frax han subscrit aquest matí un conveni de col•laboració amb l’objectiu de difondre i exposar l’obra de què disposa la Fundació Eberhard Schlotter d’Altea, tant la corresponent a obra gràfica i pictòrica així com la col•lecció de bibliografia, catàlegs i altres articles de la seua propietat. Es tracta d’un préstec amb caràcter provisional a la Fundació Frax que han signat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such.

Semestralment s’exposarà a les sales de la Fundació Frax una part de la col•lecció, sempre amb les màximes garanties de protecció i seguretat per part de la dipositària. El gruix dels fons romandran a la seu de la Fundació Schotter d’Altea.

Després de la signatura del conveni, l’alcalde d’Altea i president de la Fundació Schlotter, Jaume Llinares, ha explicat el procés seguit des de fa temps fins aconseguir un espai “adequat” perquè la col•lecció del professor Schlotter disposara d’un espai que li donara la visibilitat que mereix i que ara no té.

“Em sembla molt interessant l’aprofitament de sinergies entre les dues localitats, que en aquest cas significa una posada en valor de la col•lecció Eberhard Schlotter, ha dit l’alcalde de Compromís. També ha anunciat que, fruit d’aquesta aliança, abans de Nadal les sales de la Fundació Frax acolliran una important mostra de bona part dels fons de la Fundació Schlotter, integrats per més d’un miler d’obres d’art.

“Aquesta aliança és summament interessant per a totes dues parts, perquè els fons s’enriqueixen mútuament, i a partir d’ara serà molt més atractiu visitar les nostres sales perquè es podrà veure en conjunt dues de les col•leccions d’art més potents de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat per la seua banda el president de la Fundació Frax, Matías Pérez Such.

Ha tancat la signatura de conveni Sibylle Schorlemmer, filla d’Eberhard Schlotter, i presidenta honorífica de la fundació alteana, per a qui “es tracta d’agafar camins nous per a projectes grans, amb interessants exposicions que sabran valorar tant els residents com els turistes, sobretot alemanys … En definitiva, un prestigi per a tots”, ha assenyalat.

A més dels signants del conveni han assistit a l’acte els regidors d’Altea Diego Zaragozí, Vicent Ripoll, Pere Lloret i Beatriu Nomdedeu; la tinent d’alcalde i regidora de Cultura de l’Alfàs del Pi, Maite García; els patrons de la Frax Pere Joan Devesa, Juan Ángel Ferrer, José Navarro (Barranquí) i María Luz Torres i també els nets del professor Schlotter.