• Està previst que les obres de la primera fase acaben la setmana de festes

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, juntament amb les portaveus de l’equip de govern, Imma Orozco, Compromís; Verónica López, PSPV-PSOE i Beatriu Nomdedeu, Altea amb Trellat; mantenien passat dijous a Madrid; al Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient; una reunió amb la directora general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar, Raquel Orts, a la que van traslladar la necessitat de la continuació de les obres de rehabilitació de la façana litoral d’Altea.

Com assenyalava Jaume Llinares,  i una vegada la primera fase està a punt de ser conclosa, ‘’cal seguir treballant en la reivindicació de les propostes de continuïtat de les obres del front litoral. A més, hem afegit un aspecte que s’havia quedat fora del projecte, com és la restauració i rehabilitació del passeig, la zona terrestre de la façana litoral’’. Sobre aquesta qüestió l’alcalde posava l’accent en la importància d’incloure esta actuació per tal de millorar tot el projecte en el seu conjunt, tant la zona marítima com la terrestre.

Llinares destacava que ‘’des de l’Ajuntament ens hem compromès amb el ministeri a dissenyar la part terrestre de la segona fase del projecte, que suposa el trasllat de l’aparcament de vehicles junt a l’escullera i que siga per a vianants, com així ocorre en la majoria de les zones costeres del voltant, amb la conseqüent millora que suposaria per a Altea tenir un passeig continu’’. Des del ministeri s’han compromès a treballar en l’aspecte marítim de la segona fase del projecte, des de l’espigó que s’ha creat ara, fins al port.

L’alcalde destacava la bona predisposició amb la qual des del Ministeri de Medi Ambient han rebut les peticions de l’Ajuntament d’Altea, ‘’la finalitat és unir els dos projectes, dotar-lo de pressupost i poder negociar amb el nou govern la seua posada en marxa. Confiem que des del pròxim govern entenguen la necessitat de portar a terme esta segona fase del projecte de rehabilitació mediambiental de la façana costera d’Altea, però som tots conscients que la incertesa política actual, determina la provisionalitat de les decisions, a la qual es suma la reducció dràstica dels pressupostos del ministeri’’ , concloïa l’alcalde.

El projecte de rehabilitació mediambiental de la façana litoral d’Altea va eixir a licitació amb un pressupost de 25 milions d’euros, i després de quatre projectes, l’actual està pressupostat en 4,5 milions d’euros, ‘’amb la sorpresa que l’àmbit d’execució del projecte es va quedar en la meitat, abans es restaurava fins al port i el projecte actual acaba en l’aparcament de la zona de l’escollera’’, recordava Llinares. En aquest sentit l’alcalde ha indicat que les reivindicacions de l’Ajuntament d’Altea estan igual de vigents que sempre, el projecte s’ha de continuar, i amb el pas del temps la situació de la façana litoral s’ha agreujat més, ‘’han passat 16 anys de converses i 10 anys de projectes signats i licitats, però sense actuacions, el que ha suposat una degradació major de la zona’’.

Finalització de les obres de la primera fase del projecte

Al respecte de les obres de la primera fase de la rehabilitació de la façana litoral que estan executant-se en estos moments, Jaume Llinares ha informat que este mateix matí ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Altea una reunió amb els responsables de l’obra, la cap del Servei de Costes de la Província d’Alacant, Rosa de los Ríos i la cap de l’obra, María Auxiliadora Jordá, en la qual s’han tractant els últims aspectes abans de la finalització de les obres. A més ha destacat l’alcalde ‘’ens han avançat el seu compromís d’acabar les obres durant la setmana de festes d’Altea’’.

Jaume Llinares ha qualificat este anunci como ‘’una molt bona notícia’’, i ha indicat que ‘’des de Subdelegació del Govern sempre han estat atents a les propostes que els hem traslladat des de l’Ajuntament d’Altea, que han suposat alguna modificació del projecte, però que significaran una millora per al poble, com les zones verdes que hi haurà en l’espai que ocupava l’antiga glorieta’’.
L’alcalde confia en que la nova platja estiga a ple rendiment la pròxima temporada estival, ‘’el que permetrà que durant tot l’hivern es realitze el llavat del cant rodat de forma natural’’.