• Més de 150 alumnes han assistit a este curs que ha tingut  lloc els dies 15 i 16 d’abril i el proper 6 i 7 de maig al Centre Social d’Altea

Com ja va anunciar el regidor de Cultura, Diego Zaragozí, Altea ha acollit els  dies 15 i 16 d’abril i el proper 6 i 7 de maig el II Curs de Literatura Popular ‘’Contant i cantant: rondalles i cançons a l’escola’’, dirigit per Joan Borja i que està organitzat per la Universitat d’Alacant i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha estat l’encarregat  d’inaugurar el curs el passat divendres, a les 16 hores, al saló d’actes del Centre Social.

Diego Zaragozí va explicar que, com a novetat, enguany el curs canvia de seu i tindrà lloc al Centre Social. Al respecte Joan Borja afegia ‘’l’any passat el curs es va celebrar a la Biblioteca Municipal, amb un gran èxit de participació, amb 120 alumnes assistents, i impartir-lo entre llibres ho feia molt especial, però enguany hem hagut de buscar un emplaçament amb més aforament donat que el curs compta ja amb 150 inscrits’’.

Joan Borja ha destacat la trajectòria professional de molts dels ponents del curs com ara Dani Miquel, que no solament impartirà una conferència, sinó que també oferirà una actuació oberta a tot el públic el dia 6 de maig i que serà la cloenda de l’activitat. Borja també ha destacat a conferenciants com Víctor Labrado, un dels millors especialistes en literatura popular; Alexandre Bataller, de la Universitat de València; Ali Castelló; Carles Cano; Blai Senabre; Juanvi Martín  i Els Pomeros; Cristóbal Cabeza-Cáceres, cantant de El Diluvi; Rubén Suárez i Tina Pla que oferiran un recital i Francesca Cano.

Moltes de les activitats i sessions del curs tindran lloc també a l’aire lliure, al respecte Joan Borja ha destacat que ‘’l’esperit de la extensió universitària és que els continguts de les classes arriben a les places i carrers dels pobles a les que es podrà sumar el públic en general’’. Segons Borja ‘’Altea es vestirà de fantasia per a l’ocasió’’’. El regidor de Compromís, Diego Zaragozí ha afegit que amb aquest curs s’enriqueix la programació cultural del poble.