• Imma Orozco: ”Les xifres demostren el bon treball de l’EPDM en la recollida de residus voluminosos, però cal seguir treballant en la conscienciació ciutadana per acabar amb els punts negres a Altea”

Imma Orozco, regidora de Compromís i responsable de l’Empresa Pública de Desenvolupament Municipal (EPDM), ha anunciat les xifres sobre l’abocament de residus de voluminosos a Altea durant l’any 2015, segons les dades del Consorci MARE (Marina Residus). Altea és el poble de la comarca que més residus d’aquest tipus genera per habitant, concretament, un 30,35% més que la mitjana de la Marina Baixa. ”Estes dades demostren el bon funcionament del servei, que es posiciona com el més actiu de la comarca pel nombre de deixalles de gran volum que recull, no perquè Altea genere més fem que la resta de municipis, sinó perquè és el que més en recull per part dels operaris de l’EPDM, en gran part gràcies a la conscienciació ciutadana, fet en el qual hem de seguir treballant per acabar amb els punts negres que encara romanen a algunes zones d’Altea”.

 En aquest sentit la regidora ha insistit en  la importància de la col·laboració ciutadana per evitar l’aparició dels punts negres en determinats espais de la localitat. Orozco ha anunciat ”l’especial interès que tenim des de l’EPDM per fer desaparèixer estos punts del nostre poble, que causen una imatge que no es correspon amb l’Altea blanca i neta que ens caracteritza; i per això incidim més en aquestos dies de vacances de Pasqua que Altea rep milers de visitants”. Els punts negres són llocs on s’aboca de forma incontrolada tot tipus d’escombraries. A més està prohibit llençar cap tipus de fem en els anomenats punts negres  i, fins i tot, estan contemplades en l’Ordenança Municipal multes i denúncies a l’efecte.

Imma Orozco ha recordat que ‘’des de l’Empresa Pública comptem amb un servici ad hoc per la recollida de residus de gran volum, al qual es pot contactar telefonant al 966881903. L’horari d’atenció al públic és de 7 a 15 hores, i fora d’eixe horari també es pot deixar un missatge al contestador, i des de l’EPDM es posen en contacte amb la persona en concret per organitzar la recollida dels escombraries per part dels operaris de l’EPDM’’.


 En aquest sentit la regidora ha insistit en  la importància de la col·laboració ciutadana per evitar l’aparició dels punts negres en determinats espais de la localitat. Orozco ha anunciat ”l’especial interès que tenim des de l’EPDM per fer desaparèixer estos punts del nostre poble, que causen una imatge que no es correspon amb l’Altea blanca i neta que ens caracteritza; i per això incidim més en aquestos dies de vacances de Pasqua que Altea rep milers de visitants”. Els punts negres són llocs on s’aboca de forma incontrolada tot tipus d’escombraries. A més està prohibit llençar cap tipus de fem en els anomenats punts negres  i, fins i tot, estan contemplades en l’Ordenança Municipal multes i denúncies a l’efecte.

Imma Orozco ha recordat que ‘’des de l’Empresa Pública comptem amb un servici ad hoc per la recollida de residus de gran volum, al qual es pot contactar telefonant al 966881903. L’horari d’atenció al públic és de 7 a 15 hores, i fora d’eixe horari també es pot deixar un missatge al contestador, i des de l’EPDM es posen en contacte amb la persona en concret per organitzar la recollida dels escombraries per part dels operaris de l’EPDM’’.

En aquest telèfon també informen de l’horari de recollida de residus de gran volum al magatzem municipal.”Així de senzill, explicava la regidora, amb una telefonada el mecanisme de recollida es posa en marxa per tal que els alteans es puguen desfer de les escombraries de gran volum amb tota comoditat i evitar la proliferació dels punts negres al terme municipal”.