• L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat este matí un conveni de col·laboració per a la creació de l’Aula Universitària.

 

  • La comissió mixta ja ha començat a estudiar una proposta d’activitats de caire cultural, formatiu i d’investigació per desenvolupar a Altea.

 

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, han signat aquest dilluns un conveni per la creació d’un Aula Universitària a Altea en un acte en el qual han participat també la secretària general de la UA, Esther Algarra; el vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística; Carles Cortés i la directora del Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística, Mar Iglésias. Així mateix també han acompanyat a l’alcalde el nostre regidor de Cultura, Diego Zaragozí; la regidora d’Educació, Vicenta Pérez i la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu.

L’acord preveu desenvolupar activitats de caire cultural, formatiu i d’investigació, i que l’alcalde ha qualificat com ‘’un projecte de futur que es fa pensant en la continuïtat i en l’interès mutu d’Altea i la Universitat d’Alacant’’. Segons l’alcalde de Compromís ‘’la creació de l’Aula Universitària de la Universitat d’Alacant a Altea és un projecte il·lusionant i ple de possibilitats, que ens permet fer propostes molt diverses i que poden esdevenir interessants per a Altea i també per a la Universitat’’.

El rector, per la seua banda, ha destacat la importància que té per a la Universitat apostar per una política‘’d’extensió universitària, apropant la institució al territori, el que significa estar més a prop dels nostres estudiants, actuals, passats i de futur, però també de la població en general, als quals també s’adreça la important oferta que la Universitat d’Alacant pot oferir als municipis’’.

Aquest mateix dilluns s’ha reunit a la Universitat la comissió de seguiment de l’Aula Universitària, integrada per representants de totes dues institucions, entre els quals es compta el professor Joan Borja. La trobada ha servit per definir els eixos bàsics de l’activitat de l’Aula que s’integrarà en el futur projecte «Centre Cultural Gadea» i que es presentarà públicament el pròxim mes de juny.