Jaume Llinares, alcalde d’Altea, rebia passat dijous a Elena Cebrián, consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi climàtic i Desenvolupament rural en la visita que la consellera va realitzar a la nostra localitat per conèixer la piscifactoria d’Altea. A l’encontre també van assistir Beatriu Nomdedeu, regidora d’Agricultura i Pesca; Verónica López, regidora de Benestar Social i Vicent Ripoll, regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit. Van acompanyar a la consellera en esta visita Francisco Rodríguez, secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament rural; Roger Llanes, director general d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat Valenciana i David Cerdán, diputat autonòmic.

En el transcurs de la visita a la piscifactoria d’Altea, Cebrián va afirmar que aquesta activitat resulta una opció econòmica interessant per a molts ports en la mesura que complementa el sector extractiu i té potencialitats que hem d’estudiar i valorar entre tots. Es tracta d’activitats que es poden ser compatibles en entorns turístics i protegits mediambientalment, ha afegit.

Per la seua banda, Jaume Llinares va agrair la visita a Altea a la consellera, i afirmava que ”no hi ha millor manera per buscar solucions o alternatives a la millora de la pesca que visitar-la sobre el terreny”, fent referència a la visita de Cebrián a la piscifactoria d’Altea. L’alcalde recolzava també les declaracions de la consllerea, i afegia que ”s’ha de buscar la compatibilitat entre la pesca tradicional d’extracció i la cria en piscifactories, que és un complement al mercat i una possibilitat de negoci. Les dos són alternatives econòmiques que es complementen una a l’altra i fan que siga realment factible tot el que és el sistema pesquer valencià”.

Finalment l’alcalde d’Altea mostrava el seu interès per mantenir contacte permament amb la Conselleria, per a totes les qüestions que es puguen plantejar respecte a millores o modificacions en l’entorn; i per estar al costat dels pescadors d’Altea.