Ja fa temps parlàvem alguns coneguts de la dificultat que comporta ser objectiu i imparcial quan has de prendre decisions. Ho fèiem en el context d’un tema que ens afectava personalment i jo remarcava la gran responsabilitat de la persona que havia de prendre la decisió final i els dubtes que deu generar escoltar vàries opinions i distintes argumentacions per a acabar donant un judici. Una de les persones que ens acompanyava, em va dir una frase que sempre recordaré “Finalment, les coses són com són, i no, com UN diu que són.”

Després de les moltes opinions que s’han vesat sobre l’anomenament d’Eloy Hidalgo com a gerent de l’EPDM d’Altea, vull donar la meua.

Un procés de selecció no té cap altra finalitat que acabar seleccionant a una persona, entre les moltes que es puguen presentar, en base a uns requisits publicats i coneguts abans que qualsevol candidat haja decidit presentar-se. Es valorava, en este cas, titulació, currículum i entrevista personal on s’escoltaren les propostes sobre la visió actual i la millora de l’empresa. Es varen presentar 17 candidats, dels quals 7 van passar a la segona fase, que era l’entrevista. Eixe procés va acabar amb una suma de punts que va donar el resultat final que ja coneixem i com era pertinent, la persona amb més punts va ser la seleccionada.

Ací començaren les crítiques. Crítiques que amb tota certesa no hagueren existit si la persona amb més puntuació hagués estat un ex-regidor del Partit Popular (se’n presentaven 2). Però no, el resultat ha estat un altre i açò no els ha agradat.

Mireu, este equip de govern no ha tingut cap problema, i ningú va menejar un sol dit en contra de que la persona contractada com a conserge d’un col·legi públic fos un conegut militant del PP. I, per tant, tampoc ha tingut cap problema en contractar al millor valorat per a ser gerent de l’empresa Pública.

Que queden clares dues coses, primera, totes estes persones estan capacitades per fer la faena que han assolit i segona, no estic en cap moment comparant persones, compare decisions.

Per cert que cap d’ells comparteix opció política amb nosaltres.

Sobre el lloguer d’una nau per a magatzem de la brigada d’obres, solament diré que encara s’estan presentant possibles locals i no està tancada la decisió. El que tenim clar, és que anem a deixar la nau que ara mateix està llogada al llit del riu Algar per motius que en una altra ocasió comentarem. En este cas, com és obvi, els criteris seran molt més tècnics i serà en base a les recomanacions dels responsables que coneixen les necessitats de la brigada d’obres que es prendrà la decisió.

Ja ens haguera agradat ser Reis Mags i portar regals a molta gent, però «Finalment, les coses són com són, i no, com UN diu que són».

Pere Barber i Ballester

Portaveu Local – Compromís per Altea