3556_lEloy Hidalgo ha estat la persona elegida entre tots els aspirants, al complir els requisits necessaris per cobrir aquesta plaça

Este dijous s’ha donat compte en la Junta General de l’Empresa Pública del resultat del procés de selecció per a cobrir la gerència d’este organisme de capital 100% municipal.

L’alcade d’Altea, com a president de l’EPDM, explicava que era urgent cobrir esta plaça per tal d’acabar amb la mala gestió política que arrossega des de fa anys i de la qual estem pagant les conseqüències. Jaume Llinares insisteix en què “els polítics hem de marcar el model, les línies generals, però ha de ser una visió professional la que assegure la viabilitat i eficàcia d’una empresa amb més de cent treballadors i que, a més, presta uns serveis tan essencials per al nostre poble”.

Per la seua part, la regidora responsable de l’EPDM, Imma Orozco, explicava el procés que s’ha elegit per tal de triar el gerent. “Tenim clar que els estatuts de l’EPDM ens donen la llibertat de triar qualsevol persona que vulguem perquè es tracta d’un lloc d’alta direcció i de lliure designació, no d’una plaça de funcionari. No obstant això, volíem tindre la possibilitat de triar entre diverses persones. Per això vam encetar un procés en què, tot i que la decisió final depèn del criteri del govern, asseguràvem que la persona que anàvem a triar complira amb uns requisits de capacitat objectius”.

El procés, insisteix la regidora, no és el de tria d’un funcionari. “Hem elegit d’entre els candidats i candidates que complien un perfil adequat -per a la qual cosa hem comptat amb la col•laboració del tècnic de recursos humans-, a aquella persona que, a través de l’entrevista, ha demostrat tindre una visió de futur i un projecte que poden fer que la Pública deixe de ser la rèmora que li suposa a l’Ajuntament i comence a ser viable”.

Per a Orozco, el fet que la persona elegida siga un ex-regidor -Eloy Hidalgo, regidor d’Hisenda socialista en la legislatura 2007/11- no hauria de suposar un problema per a ningú. Imma Orozco recordava que tres ex-regidors de diferents opcions polítiques van presentar la seua candidatura i “sí que és cert que en el cas dels que havien estat governant, la seua experiència i coneixement de l’EPDM han suposat un plus que s’ha de tindre en compte”.

La diferència entre el que s’havia fet fins ara i la decisió d’encetar esta selecció és, segons ella, “que no hem volgut posar algú a dit i amb clàusula de rescissió de contracte com va fer el PP en el seu moment. Ben al contrari, el que hem fet és publicitar el procés, establir unes exigències objectives com a requisit indispensable per a, a partir d’eixe punt, tindre opcions de triar aquella persona que ens assegurara tant solvència com confiança”.

Imma Orozco conclou que “s’obri una nova etapa en la gestió de l’EPDM, un projecte il•lusionant que ens portarà a buscar noves possibilitats de treball i a millorar els serveis que ja presta. Al cap i a la fi, l’objectiu no és altre que ser eficaços i transparents en la gestió dels diners públics i que els alteans i alteanes i les persones que ens visiten noten les millores en el servei que reben i en la imatge del nostre poble”.