L’Alcalde de Compromís, Jaume Llinares, va assistir diumenge passat a la 42 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música ‘Vila d’ Altea’, organitzat per la Societat Filharmònica Alteanense, i que va tenir lloc en Palau Altea. En aquesta edició, el certamen tenia per lema‘Sabor a Música’, un lema amb el qual la SFA ha volgut retre homenatge a la gastronomia. La banda guanyadora va ser la Va unir Musical de Torrent (València), baix la batuta del seu director Frank de Vuist.

La banda de Torrent (València) va ser la vencedora del Certamen en obtenir 572,90 punts sobre un màxim de 600, aconseguint el primer premi i l’esment d’honor del concurs, per la qual cosa va rebre el Trofeu Vila d’Altea i 6.000 euros en metàl·lic. D’altra banda, el trompeta de la banda de Xàtiva, Francisco J. Barberà, va rebre el premi al millor solista del Certamen.

El certamen va comptar amb la participació de les bandes de música Associació Musical i Cultural de Puertollano (Ciudad Real), Unió Musical de Crevillent (Alacant), La Primitiva Setabense de Xàtiva (València), la Unió Musical de Torrent (València). Les quatre bandes Van interpretar l’obra obligada del certamen, la fantasia per a banda simfònica ‘Oryza’, de Ramón García Soler, a més d’un pasdoble de presentació i una obra de lliure elecció cada banda.

El Certamen ho va clausurar la banda de la SFA, mentre deliberava el jurat presidit pel portuguès Paulo Martins i compost per l’espanyol Manuel Godoy i el britànic Tim Reynish com a vocals. El Certamen va ser seguit en directe per més de 900 espectadors en el Palau Altea.

En finalitzar el Certamen l’edil de Compromís Diego Zaragozí, regidor de Cultura, va valorar la present edició, destacant l’impacte que ha tingut i va afegir que “estem molt satisfets perquè ha sigut un èxit, tant en públic com en participació, amb unes bandes de moltíssima qualitat”. Així mateix, va destacar que la retransmissió del Certamen, a través del canal de Youtube de l’Ajuntament ha rebut prop de 6.000 visualitzacions.

Per tot açò, Zaragozí va voler donar l’enhorabona a la Societat Filharmònica *Alteanense i a tot el comitè d’organització “i “les meues felicitacions a totes les agrupacions musicals que han participat en el Certamen”.