Els llibres segueixen sent els protagonistes de les vesprades dels dijous amb el cicle de presentació, ‘’Altea, llibres a la tardor’’, que ha organitzat la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea.

Ahir per la vesprada va tindre lloc una nova presentació d’aquesta activitat, a les 20 hores, a la Casa de Cultura d’Altea, on es va presentar l’obra ‘’No mataràs’’, de Victor Labrado, novel·la guanyadora de l’última edició del Premi Enric Valor de novel·la en valencià de la Diputació d’Alacant. La novel·la va ser presentada per l’autor de l’obra, Victor Labrado; pel nostre company de Compromís Diego Zaragozí, regidor de Cultura i per Pere Soler, bibliotecari i arxiver.

‘’No mataràs’’ trasllada al lector a l’any 1936, a la zona de La Safor, on vivia Pepe El Carinyo, entre els jugadors de raspall de la Safor, Pepe el Carinyo de Rafelcofer era un dels grans. Amb la Guerra Civil, i després d’una partida tràgica, el joc s’acaba per a ell, però la seua llegenda es va fer més i més insistent.

Pepe és relacionat amb els maquis, sobrevivint d’amagat, jugant al gat i la rata amb la Guàrdia Civil, aquell home valent i bo es va convertir en un heroi popular, en l’últim roder valencià.

Víctor Labrado recupera en aquesta obra, el mite d’un personatge admirat pel poble. Partint de la documentació disponible, sense concessions a la ficció, reconstrueix la història d’aquell home –alt, prim i ben tallat– que el pas dels anys ha anat silenciant.

El proper dijous, dia 26 de novembre, tindrà lloc una nova activitat d’aquest cicle, a les 20 hores, a la Casa de Cultura d’Altea, on es presentarà el llibre ‘’Clarinet elemental’’ (vols. 1 i 2) de Marcos Ivorra, professor de clarinet del Conservatori Municipal Professional d’Altea. El llibre és un mètode per a l’estudi del clarinet des dels seus inicis. És un mètode creat i pensat en el desenvolupament físic i mental dels alumnes que s’inicien en la pràctica del clarinet.