Compromís ja ha explicat que la seua proposta per fer més fàcil i habitual l’ús de la bicicleta va més enllà de pintar una línea blava caiga qui caiga. Hi ha moltes zones del municipi en què hauria sigut molt més efectiu possibilitar la convivència de vianants, vehicles i bicicletes perquè el resultat hauria sigut menys desastrós.

Eixe és el cas del pont del riu que creua al “Matadero”. Fins ara el pas per a residents i usuaris de la platja de la bocana estava autoritzat.
En estos moments, totes eixes persones es veuen obligades a eixir a la carretera general –eixa és sempre la única alternativa que donen PP i Cipal-, augmentant la insuportable densitat de trànsit que pateix esta via.

Però, el que és encara més greu, és que estos vehicles no tenen altra alternativa que, des del Pont del riu, fer un gir a l’esquerra que resulta molt perillós per dos motius:

1-Per un costat, han de sortejar els vehicles que venen en sentit d’accés a Altea i que no tenen cap indicació de l’existència d’un encreuament, només l’existència de la línia discontínua en eixe punt.
2- Per l’altre, els vehicles que han de girar a l’esquerra es queden parats al mig del seu carril per esperar poder incorporar-se –cosa que pot portar uns minuts a causa de la densitat del trànsit- i això provoca cues dels vehicles que van en sentit d’eixida.

Des de Compromís apostem per la convivència dels vehicles, els vianants i les bicis en esta zona per evitar esta situació de perill en la carretera. Fins el moment, totes les actuacions relacionades amb la mobilitat que s’han fet a Altea han provocat un augment del trànsit a la N-332, sense buscar altra alternativa. Eixa és la qüestió que s’hauria d’haver resolt abans de plantejar actuacions internes però ni PP ni Cipal s’atreveixen a abordar-la perquè és massa complicada. S’estimen més fer-se la foto en actuacions que queden boniques però que, en realitat, no solucionen res.

Publicat a:

http://lexpressio.blogspot.com/2013/08/compromis-critica-la-perillositat-de.html#more

http://lamarinaplaza.com/2013/08/21/el-acceso-a-la-playa-de-la-bocana-del-rio-un-peligro-para-los-usuarios/

http://blogs.laveupv.com/particiveu/blog/1236/perillositat-de-lacces-a-la-platja-de-la-bocana-dalteaCarril bici matadero 2 2013-08-19