Aquesta activitat formativa, organitzada per la Fundació Bromera i homologada per la Conselleria d’Educació, s’ha celebrat a Altea aquest cap de semana
Jaume Llinares, alcalde d’Altea, compartia divendres passat la sessió inaugural de la 4a Trobada de Professorat de Valencià amb l’escriptora catalana Rosa Regàs. Aquestes jornades formatives han tingut lloc al municipi el 30 de novembre i l’1 de desembre al Centre Social, amb el títol ”Referents femenins a l’aula”.
La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha organitzat, per segon any consecutiu i en estreta col·laboració amb els ajuntaments d’Altea, a través de les seues Regidories d’Educació i Cultura; l’Ajuntament d’Alzira; l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques de l’Ajuntament de Gandia i Escola Valenciana, aquesta trobada de docents que enguany busca posar en valor el paper de les dones en la nostra literatura. Amb el títol de ”Referents femenins a l’aula”, es reflexionava sobre temes tan importants com la necessitat d’introduir referents femenins a l’aula, i es posava en relleu el paper de les dones en la nostra literatura a través de les històries d’escriptores com Carmelina Sánchez-Cutillas o Isabel de Villena.
En el transcurs de la inauguració, l’alcalde de Compromís, mostrava satisfacció pel fet que Altea haja estat la seu d’aquesta trobada; “Per a mi com alcalde i per Altea com a població amb ferm compromís per la cultura, és un veritable privilegi ser seu de la 4a Trobada de Professorat de Valencià, enguany amb el lema Referents femenins a l’aula”. I continuava agraint a la Fundació Bromera i col·laboradors el haver elegit a Altea com a seu.
Jaume Llinares també tenia paraules d’agraïment per a les regidories d’Educació i Cultura, amb Vicenta Pérez i Diego Zaragozí al capdavant, que han coordinat, juntament amb l’organització de l’esdeveniment, l’estada dels participants perquè es sentiren com a casa.
“Vull destacar la qualitat i importància de les persones que componen el planter de conferenciants d’aquesta trobada amb Rosa Regàs. Tot un luxe tenir dones de la seua vàlua personal i professional a Altea, en la ponència inaugural”, comentava l’alcalde, qui apuntava que ‘’l’aprenentatge serà una constant al llarg d’aquests dos dies”.
A més, Jaume Llinares aplaudia l’oportunitat d’escoltar i gaudir de la vida i obra de Carmelina Sánchez-Cutillas, la nostra escriptora per excel·lència, de la mà de Joan Borja, l’especialista més destacat sobre l’escriptora alteana.
I com no, el primer edil alteà feia menció a la resta de ponents com: Rafael Alemany, Anna Ballester, Begonya Pozo i Ana López Navajas.
L’activitat, homologada per la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, començava el divendres 30 a les 17.30h amb la intervenció de Regàs. A continuació, el director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant (UA), Joan Borja, impartia una conferència sobre l’escriptora alteana Carmelina Sánchez-Cutillas, introduïda pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí.
Dissabte es reprenia la trobada amb la ponència ”Isabel de Villena: un visió dignificadora de les dones a la València medieval”, de Rafael Alemany, catedràtic de Filologia Catalana (literatura medieval) de la UA. Més tard tenia lloc un taller didàctic de poesia en clau femenina a càrrec de l’especialista en animació lectora Anna Ballester i tancaven la jornada Begonya Pozo i Ana López, investigadores especialistes en qüestions de gènere, que reflexionaven sobre l’oblit del nostre llegat literari.
Un total de 130 alumnes procedents de tota la Comunitat Valenciana han assistit a aquesta 4a Trobada de Professorat de Valencià, organitzada per la Fundació Bromera.