L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, signava divendres passat a València un conveni de col·laboració amb la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient per a la vigilància, control i gestió de la zona marítima del Parc Natural de Serra Gelada i el seu entorn natural. Ratificació que també van oficialitzar els alcaldes de l’Alfàs del Pi, Vicent Arques i Benidorm, Toni Pérez i el President del Club Nàutic d’Altea, José Ramón Zurutuza. A la cita acudia junt l’alcalde d’Altea,  l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu.

Es tracta d’un conveni entre administracions locals, administració autonòmica i l’entitat Club Nàutic d’Altea pel qual es uneixen esforços per protegir i vigilar marítimament el Parc Natural de Serra Gelada per un període de quatre anys.

En el transcurs de l’acte, la consellera de Medi Ambient, Elena Cebrián, explicava que “l’objectiu del conveni és facilitar, incrementar i millorar la vigilància del Parc Natural de Serra Gelada, tan emblemàtic i amb un valor natural marí tan important”.

Com apuntava el primer edil alteà, “aquest acord suposa una col·laboració estable per donar viabilitat a la protecció del Parc Natural de Serra Gelada”. Jaume Llinares ha matisat que “fins ara el Parc tenia les seues pròpies normes que eren difícils de complir perquè no estava establert el sistema de control”.

Per l’alcalde d’Altea, “amb la signatura del conveni entre les cinc entitats es donarà estabilitat i eficàcia a la protecció i al control del Parc Natural”. Segons els detalls aportats per Llinares, cadascuna de les cinc institucions implicades en aquest conveni aportarà un element fonamental per a la vigilància. L’Ajuntament d’Altea posarà a disposició del servei l’embarcació amb la qual s’ha de fer la vigilància, el Club Nàutic d’Altea cedirà un amarrador per a aquesta embarcació, Benidorm i l’Alfàs del Pi s’encarregaran del subministrament de combustible i la Conselleria aporta el patró de l’embarcació.

“El que volem és que el Parc Natural estiga en les millors condicions possibles i donar-li contingut a les ordenances aprovades i col·laboració establerta. Creiem que aquest conveni dóna estabilitat estiga qui estiga governant”. No en va en la signatura del conveni han participat administracions de diferent signe polític com és PP a Benidorm, PSOE a Alfaz i Compromís, PSOE i Altea amb Trellat a Altea.

Per la seua banda, la regidora de Medi Ambient, Bea Nomdedeu, present en la signatura del conveni assenyalava que, “la regidoria de medi ambient ens vam marcar des de l’inici una estratègia caracteritzada per la protecció de forma efectiva l’entorn natural, al mateix temps constatem la falta d’atenció i de protecció de l’entorn marí. Aquesta visió, també compartida des del Consell Local de Medi Ambient, va impulsar les accions necessàries per crear aquest servei que des del primer moment es va entendre que hauria d’abastar un àmbit més gran que el municipal. El medi natural no entén de fronteres i una gestió eficient depèn de la visió col·laborativa dels ens gestors superant posicionaments polítics i prioritzant el medi natural “.

“La ferma creença dels beneficis directes i de les externalitats positives d’aquest projecte va portar a la regidoria de Medi Ambient a prioritzar l’execució del mateix, és per això, que Altea és el municipi que més inversió s’ha dedicat a l’execució d’aquest projecte “, destaca Nomdedéu.

“Aquest servei vetlla pel nostre entorn prioritzant accions formatives, divulgatives i d’investigació; i el realitzen persones conscienciades en la protecció marina que realitzen una tasca excepcional. Des de la regidoria agraïm encaridament a les persones que actualment treballen en el servei per la seua dedicació i també a la Conselleria, Parc Natural, Club Nàutic d’Altea, Ajuntament de Benidorm i Ajuntament de Alfàs “.

I finalment, el President de la Junta Rectora del Parc Natural Joan Piera, ha apuntat que “no oblidem que el 88% de les 5.564 hectàrees del Parc Natural corresponen als fons marins de les valuosíssimes praderies de posidònia oceànica excel·lentment conservades en el nostre entorn, el que afavoreix Altea. En altres llocs aquestes praderies estan molt alterades per activitats humanes de tot tipus que els afecta “.