El Grup Municipal Compromís d’Altea, en nom també de tot el Col·lectiu Local, vol manifestar la seua satisfacció per la sentència del Tribunal Suprem de Justícia que declara nul el planejament urbanístic del PAI “Los puentes del Algar”, sense que càpiga recurs ordinari.

Esta sentència respon a l’apel·lació tant de l’agent urbanitzador, Altea Futura, com de la Generalitat Valenciana davant d’este tribunal després que en 2009 el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana donara la raó als propietaris dels terrenys de la Serra Bèrnia que s’havien utilitzat com a moneda de canvi per poder urbanitzar el riu.

La desqualificació i protecció de 4,6 milions de m2 a la serra Bèrnia era una condició prèvia de la Declaració d’Impacte Ambiental per a poder continuar tramitant el PAI, ja que Conselleria exigia que es compensaren en un altre lloc del terme municipal els metres de zona verda que es destruïen amb la urbanització del riu Algar.

El Tribunal Superior torna a insistir que eixe tràmit es va fer en data posterior a la Resolució de la Direcció General de Planificació i Ordenació Territorial de 24 de març de 2006 que aprovava definitivament el PAI i, per tant, esta és nul·la i, en conseqüència, també ho és el planejament urbanístic aprovat.

Compromís entén que esta sentència implica que previsiblement el Tribunal Superior donarà també la raó al seu Col·lectiu que ja va guanyar en primera instància un recurs contra la urbanització del Riu Algar. De fet, recorden que cap altre partit de l’Ajuntament -ni PP, ni Psoe ni Cipal- han defensat davant de la justícia la paralització d’este projecte.

El recurs de Compromís contempla, a més de la qüestió de la desclassificació dels terrenys, altres arguments de caràcter procedimental i ambiental i també va ser recorregut per Altea Futura i la Generalitat Valenciana davant del Tribunal Suprem.

Per tant, amb esta sentència -que suposa un revés a la política de depredació urbanística a què ens han sotmés tant el govern autonòmic com els governs municipals del Partit Popular liderats per Miguel Ortiz- s’obre un nou escenari en què cal reivindicar la protecció total d’un dels nostres paratges més importants des del punt de vista ambiental. El Grup Parlamentari de Compromís ja ho va fer  en les Corts Valencianes però la proposta de declaració de parc natural va rebre la negativa del PP autonòmic malgrat comptar amb el suport dels seus companys a Altea, on la iniciativa va ser aprovada per unanimitat.

 Vos adjuntem la notícia apareguda al Diario Información: http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2013/05/28/tribunal-supremo-sentencia-construir-rio-algar-altea/1378693.html