El Riu Algar s’emporta la Casa de l’Aigua.

Com de tots és conegut, després del trasllat de Ràdio Altea, la Casa de l’Aigua -un immoble emblemàtic propietat municipal situat en la Costera Pont de Moncau- ha tancat les seues portes. PP i Cipal van emmarcar esta decisió en una reorganització departamental i en la necessitat d’estalviar llum i neteja.

Compromís ja va denunciar que l’estalvi real seria ridícul i que abandonar este edifici suposaria el seu inevitable deteriorament, amb l’agravant que en l’anterior legislatura s’havien gastat 100.722,27 euros en acondicionar la seua planta baixa. Davant això, PP i Cipal van argumentar que estaven considerant destinar l’edifici a crear un viver d’empreses amb lloguers que permeteren mantenir-lo –com ja havia proposat Compromís també per a la desapareguda Casa dels Mestres.

No obstant això, l’equip de govern ha presentat una proposta de desafectació del domini públic de la Casa de l’Aigua perquè passe a ser un bé de caràcter patrimonial. Això permetrà a PP i Cipal no només donar-li altres usos, sinó també vendre-la

La moció de l’equip de govern diu textualment ” En razón de una buena gestión del patrimonio municipal, es oportuno y conveniente que el mencionado local sea objeto de desafectación del dominio público, pasando a bien patrimonial, pudiendo de esa manera ser destinado a otros fines, o como fuente de ingresos de la hacienda municipal, ya sea por arrendamiento o enajenación.”

Per als regidors de Compromís a l’Ajuntament d’Altea és molt greu que s’obra la possibilitat de vendre este immoble i vinculen clarament esta actuació al reconeixement per part de PP i Cipal d’un deute de més de 7 milions d’euros amb Altea Futura, agent urbanitzador del PAI “Los puentes del Algar”, diners que van ser avançats en concepte de quotes d’urbanització i malgastats pels successius governs del PP, Psoe i Cipal.

L’actual govern municipal PP-Cipal ha decidit espoliar el patrimoni municipal per poder fer front a un deute creat per una irresponsable gestió econòmica d’uns diners que no s’haurien d’haver tocat mai. Per això -i per principis- Compromís és l’únic grup de l’Ajuntament d’Altea que mai ha votat a favor d’utilitzar els diners provinents de la urbanització del riu Algar.

Els regidors de la coalició valencianista denuncien també que l’expedient, de moment, no conté cap informe econòmic que justifique la necessitat de desafectació de l’edifici i insisteixen que l’equip de govern hauria de fer un exercici de transparència i explicar quins són els plans reals per a este immoble.

Des de Compromís consideren intolerable que es pose en perill el patrimoni de tots els alteans i alteanes per fer front a la nefasta gestió econòmica de Miguel Ortiz i Carolina Punset. Ni un ni l’altre han dubtat a l’hora de pujar els impostos de manera sistemàtica com tampoc ho fan ara a l’hora d’espoliar el patrimoni municipal de manera

http://www.diarioinformacion.com/benidorm/2013/05/21/compromis-alerta-desafeccion-casa-laigua-tramite-previo-futura-venta/1376045.html

Arxivat en: Patrimoni, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *