És una qüestió de matisos que s’expliquen bé amb els exemples que ens ofereix el PP en general i especialment quan parla del front litoral.

La mentida.

La primera, dir que hi havia acord entre el Ministeri i Ortiz per executar la segona fase de la regeneració del front litoral. No és això el que ens van dir al Ministeri i per això els esforços de l’actual equip de govern han anat encaminats a aconseguir esta inversió absolutament necessària per frenar la regressió de la nostra costa. Jesús Ballester oblida que els alteans i alteanes hem escoltat durant 16 anys les promeses del senyor Ortiz respecte del front litoral, un projecte que va començar amb 25 milions, va continuar amb 13, després amb 7,5 i ha acabat amb 4’6 a l’espera de definir el que nosaltres entenem com a segona fase. I gràcies.

L’altra, que el projecte contemplava l’execució de dos aparcaments subterranis. Ni tan sols el primer, de 25 milions d’euros, recollia la seua construcció. Les successives modificacions en el projecte del Front Litoral només indicaven on es considerava que podria haver un aparcament unit per un vial subterrani. Indicar no és projectar. I indicar la construcció d’un aparcament soterrat d’estes característiques en una zona on els estudis indiquen que el nivell freàtic complicaria i encariria la seua construcció no és més que un brindis al sol, un més. Vos sona la remodelació de passeig que ens proposava el PP, tot ple de piscines i chaises longues amb vistes a la mar que no auguraven res de bo per als usos públics de la nostra primera línia?

L’engany.

Diuen que el soterrament de l’aparcament del Xarco estava consensuat… Amb qui? Entre ells? Al senyor Ballestes se li oblida que les propostes no són bones perquè sí, perquè porten 15 anys dibuixades en un paper o perquè les han fetes ells sinó perquè són viables i bones per al poble. I eixe aparcament amb tints megalòmans marca Miguel Ortiz -i que els seus hereus defensen amb vehemència- només el voríem en paper, perquè cap empresa s’embarcaria en una construcció d’eixes característiques amb una rendibilitat dubtosa. A les proves ens remetem. Quan vulga el PP parlem d’aparcaments subterranis en general.

La proposta de l’aparcament soterrat del C/ La Roda al Port, que complementa este equip de govern i que preveu la gestió d’aparcament en segona línia, va acompanyada d’un estudi de viabilitat que ens indica, per començar, que esta proposta és molt més avantatjosa, tant pel cost com pel nombre de places que s’hi obtenen. I això s’emmarca en les actuacions que preveu el document de l’Estratègia per a la regeneració de la façana litoral. Per tant, forma part de diferents actuacions que es coordinen entre elles al llarg dels anys per donar solucions a l’hora de recuperar els usos públics en eixe espai.

La manipulació.

D’una banda, confonent sobre les actuacions que es pretenen realitzar. Estem parlant de coordinar els treballs del Ministeri en la zona marítima, que sí  que contempla la Platja de La Roda, amb els treballs que l’Ajuntament ha de realitzar i que afecten exclusivament la zona de l’aparcament en superfície per remodelar i ampliar el passeig de manera que este i la nova platja tinguen un encontre adequat. Així, a l’actuar al mateix temps, s’eviten molèsties i es generen estalvis. Però d’estalvis el PP, tan acostumat als sobrecostos, no n’entén. A les proves em remet. No s’actua sobre el Passeig de Sant Pere en este moment perquè en eixe punt no és necessari coordinar de la mateixa manera l’actuació terrestre i la marítima i perquè, a més, el cost seria difícilment assumible per a l’Ajuntament.

De l’altra, utilitzant les institucions com a cortijo, en este cas el BOP. El PP alteà trau pit que és un organisme gestionat pel seu partit… La nota explicativa que s’emet des de l’ajuntament no reparteix culpes, explica una situació que es pot comprovar en l’expedient administratiu. No entraré a discutir dates ni terminis legals però ja que tenen tanta influència en les institucions que governen, vegen per què a Altea no li toca la loteria com a La Nucia, Mutxamel o Calp… Manipulen els diners públics i ens volen fer creure que cada subvenció que rep l’Ajuntament d’Altea d’institucions governades pel PP és un regal que ens fan, obviant que estan gestionant diners de totes i de tots, no del PP.

Els votants que van dipositar la confiança en el PP a les eleccions municipals de 2015 no es mereixen tantes mentides, enganys i manipulacions. Continuem treballant sense esperar res de bo del PP.

Imma Orozco – Regidora d’Urbanisme