Compromís considera el pressupost de 2015 electoralista .

El Grup Municipal de Compromís a l’Ajuntament d’Altea ha explicat que, després de tres anys i mig de pujades d’impostos i sense pràcticament inversions, el govern PP-Cipal destinarà vora 500.000 euros a obres, la gran majoria de les quals s’escometran en plena precampanya electoral. D’eixa manera, argumenten, els regidors del govern tindran oportunitat d’estar molt presents en els mitjans en els pocs mesos que queden de legislatura.
A més, enguany poden comptar amb 1.200.000 euros conseqüència de les carències i de l’interés del 0% que ha negociat el Ministeri d’Hisenda. El fet que hagen destinat part d’eixos diners a quadrar el capítol de personal implica, per a Compromís, que també hi havia marge per a implementar un pla d’ocupació més ambiciós, ja que són diners amb què el govern no contava i, per tant, excedeixen les previsions del pla d’ajust.
Altra partida que crida l’atenció és la de manteniment de col•legis, que augmenta dels 25.000 als 75.000 euros. Això, que podria ser una bona notícia, reflexa en realitat la incapacitat de la Conselleria d’Educació de fer front a les seues competències que, al final, recauen en l’administració local.
D’altra banda, sorprén que, després dels durs informes de la Intervenció Municipal respecte de l’Empresa Pública, enguany tornen a portar un pressupost de personal per a l’entitat amb un informe desfavorable. Si bé és cert que s’han assumit serveis, PP i Cipal no han sigut capaços de justificar els increments salarials i no han pogut presentar informes on sustentar les seues decisions perquè, com van reconéixer en el plenari, “encara no en tenen”.
El que és ben cert, opinen, és que no els estan fent cap favor als treballadors i treballadores, ja que, amb eixa mala gestió, PP i Cipal estan posant en risc els seus llocs de treball.
També es van aprovar qüestions relacionades amb el personal de l’Ajuntament que, en paraules de Compromís “pateixen un govern que no té cap talant negociador”. De fet, s’aprovaven qüestions que ni tan sols havien obtingut el suport de la majoria de la part social de la Mesa de Negociació.
Compromís conclou el seu comunicat lamentant que, una vegada més, Altea haja perdut l’oportunitat de tindre uns pressupostos participatius. ”El nostre poble necessita noves maneres de fer política, més obertes i participatives, per afrontar el futur. Esta legislatura ha quedat clar que PP i Cipal no tenen cap interés en l’opinió de la ciudadania”.

Arxivat en: General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *